Botox - aplikace botulotoxinu

19.09.2010 16:17

Aplikace botulotoxinových přípravků je vhodná na odstranění mimických vrásek okolo očí či na čele. Přípravek aplikovaný tenkou jehličkou pod kůži přeruší nervosvalové spojení a zabrání mimickému svalu v jeho smršťování a tím i tvorbě mimických vrásek.

Botulinumtoxin působí na nervových spojích, kde blokuje impulsy nervů jdoucích ke svalům. Množství, které se používá v estetické medicíně je 1000x nižší než je dávka toxická a přes různé senzační zprávy v bulvárním tisku není možné, aby botulinumtoxin místně aplikovaný, působil na jiném, vzdáleném místě.

Účinek botulotoxinu na kožní vrásky je rychlý avšak není trvalý, je reverzibilní – to znamená, že po určité době se svalová činnost znovu obnoví. Působení je velmi individuální a pohybuje se od 4 měsíců do cca 8 – 10 měsíců. Pak je nutno zákrok opakovat, ale intervaly mezi jednotlivými aplikacemi se postupně prodlužují, až se vrásky přestávají tvořit zcela.

Zákrok odstranění vrásek

Zákrok je minimálně bolestivý, téměř bezbolestný. Bolestivost je samozřejmě velmi individuální vjem, proto můžeme ošetřovanou oblast zklidnit znecitlivujícím krémem. Vpich se provádí velmi tenkou jehlou. Metodu aplikace botulotoxinu můžete kombinovat s dalšími postupy vedoucími k vyhlazení vrásek obličeje.